Partneran KPA Uniconin hankintaa koskeva yrityskauppa on toteutunut

ti 18. toukokuuta 2021 14.46.00

Partnera Oyj
Yhtiötiedote
18.5.2021 klo 14.45
 

Liiketoimintakonserni Partnera Oyj tiedotti 28.4.2021 ostavansa enemmistön Pohjoismaiden johtavasta puhtaan energiantuotannon ratkaisujen toimittajasta, suomalaisesta KPA Unicon Group Oy:stä (”KPA Unicon”). Yrityskauppa tukee Partneran strategian mukaista tavoitetta omistaa kestävää kehitystä edistäviä yrityksiä muun muassa kiertotalous- ja energiatoimialalla.

Yrityskauppa on toteutunut ja omistusosuus siirtynyt Partneralle tänään 18.5.2021. Kaupan seurauksena Partnera on KPA Uniconin pääomistaja 70 prosentin omistusosuudella. Vähemmistöomistajana 30 prosentin osuudella toimii Prounicon Oy.

Kauppahinta 70 prosentin osuudesta KPA Uniconin osakekannasta oli 15,5 miljoonaa euroa. Kauppahinta maksettiin käteisellä.
 

Lisätietoja

Partnera Oyj
Jari Pirkola
Toimitusjohtaja
puhelin: +358 400 867 784
sähköposti: jari.pirkola@partnera.fi

Hyväksytty neuvonantaja, Ernst & Young Oy
puhelin: +358 207 280 190
sähköposti: ollipekka.kotkajuuri@fi.ey.com
 

Jakelu
 
Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
Yhtiön omat verkkosivut
 

Partnera lyhyesti
 
Partnera on kansainvälinen liiketoimintakonserni, joka omistaa kestävää kehitystä edistäviä yrityksiä muun muassa kiertotalous- ja energiatoimialoilla. Luomme toiminnallamme omistaja-arvoa ja kestävämpää tulevaisuutta. Omistamamme yhtiöt tuottavat palveluita ja tuotteita yhteiskunnan tarpeisiin ja vastaavat liiketoiminnallaan toimintaympäristöä muuttaviin megatrendeihin. Olemme omistamiemme yhtiöiden kumppani, ja tavoitteenamme on kehittää yhtiöiden liiketoimintaa ja arvoa pitkäjänteisesti. Rakentaessamme liiketoimintakonserniamme strategiamme mukaisesti olemme myös vaikuttavuussijoittaja, jonka tavoitteena on käyttää pääomaansa sellaisen liiketoiminnan kehittämiseen, jolla voidaan edistää positiivista vaikutusta yhteiskunnassa sekä kestävän kehityksen tavoitteita. Partnera Oyj on listattu Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalla. www.partnera.fi
 

KPA Unicon lyhyesti
 
KPA Unicon on suomalainen yhtiö, joka on ollut puhtaan, uusiutuvan energian puolestapuhuja jo vuodesta 1990. KPA Unicon luo ja toteuttaa uusia puhtaan energian ratkaisuja ympäri maailman. Se myös uudistaa olemassa olevia tuotantojärjestelmiä uusiutuvia energialähteitä hyödyntävillä teknologioilla, ja varustaa energiantuottajia innovatiivisilla digitaalisilla työkaluilla. Yhtiön tavoitteena on johtaa keskustelua puhtaan energian puolesta ja tuottaa lisäarvoa sen kumppaneille. Yhtiön päätoimipaikka on Pieksämäellä ja se työllisti vuoden 2020 lopussa 202 energia-alan ammattilaista kahdeksassa eri maassa. www.kpaunicon.com/fi

Tämä tiedote pdf-muodossa on ladattavissa tästä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi!