Euroclearin arvo-osuustileillä olevat Partneran osakkeet siirrettävä pankin arvo-osuustilille

ma 17. joulukuuta 2018 12.15.00

Osa Partneran osakkeenomistajista on säilyttänyt osakkeitaan Suomen Arvopaperikeskus Euroclear Finland Oy:n ylläpitämillä arvo-osuustileillä. Euroclear on ilmoittanut lopettavansa Asiakastilipalvelunsa eli osakkeiden säilyttämisen helmikuun 28. päivänä vuonna 2019. Muutos koskee kaikkia Euroclearin Asiakastilipalveluissa arvo-osuustileillä olevia osakkeita – ei pelkästään Partneran.

Partneran osakkeiden tilanteesta on tässä yhteydessä ollut julkisuudessa harhaanjohtavaa tietoa. Osakkeet eivät ole millään tavalla vaarassa, mutta osakkeenomistajien on huolehdittava uuden arvo-osuustilin perustamisesta pankkiinsa ja siirrettävä omistamansa osakkeet tälle uudelle tilille. Partnera tai Euroclear ei voi tätä tehdä. Käytännössä helpointa on ottaa yhteys omaan pankkiin, joka hoitaa arvo-osuustilin perustamisen ja Partneran osakkeiden siirron. Tili on oltava siirrettynä 28.2.2019 mennessä.

Euroclear on lähettänyt kirjeen niille Partneran osakkaille, joita arvo-osuustilien lopettaminen koskee. Kirje sisältää myös menettelyohjeet. Tietoja on myös Euroclearin verkkosivuilla sekä palvelunumerossa 020 770 6519.

Osakkeenomistajan ei tarvitse tehdä mitään, mikäli Partneran osakkeet ovat muun tilinhoitajan kuin Euroclearin arvo-osuustilillä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi!