Partnera sijoittaa Oulun Ratapiha -hankkeen kehittämiseen

to 28. kesäkuuta 2018 15.36.00

Jo pitkään esillä ollut hanke Oulun ratapiha-alueen kehittämisestä ja jalostamisesta etenee. Hanke pitää sisällään muun muassa 8000-paikkaisen monitoimiareenan rakentamisen. Oulun Ratapiha -kompleksista monitoimiareena muodostaa vain osan, sillä sen viereen nousee muun muassa suuri määrä asuntoja, liike- ja toimistotiloja sekä hotelli. Suunnittelun kohteena olevaa aluetta rajaavat rautatie, Raksila sekä poliisi- ja oikeustalo. Alue on Senaatti-kiinteistöjen ja VR-Yhtymän omistuksessa

Partnera on lähdössä mukaan Oulun Ratapiha-hankkeeseen sen kehitysvaiheen päärahoittajana. Yhtiö antaa kehitysvaihetta vetävälle Oulun Ratapihan Kehitys Oy:lle muutaman miljoonan euron pääomalainan. Kehitysvaiheen kokonaisbudjetti on 3-5 miljoonaa euroa. Osapuolet ovat sopineet, ettei tarkkoja summia tässä vaiheessa kerrota julkisuuteen.

Oulun Ratapihan Kehitys Oy:n omistajia ovat muun muassa yksityiset sijoittajat yhtiöidensä kautta sekä Oulun Kärpät.

Toimitusjohtaja Jari Pirkola Partnerasta korostaa Oulun Ratapihan sijoittuvan yksityisen ja julkisen sektorin rajapinnalle. Näin se on sijoituskohteena Partneran strategian mukainen ja täyttää myös yhtiön strategiassa sijoituksille asetetut tuottovaatimukset.

”Hankkeen yhteiskunnallinen vaikuttavuus on meille myös painava peruste”, hän huomauttaa.
Pirkola toteaa, että Oulun Ratapihan kaltaista vetovoimaa kasvattavaa keskittymää on kaivattu jo pitkään. ”On hienoa, että Partnera voi omalla sijoituksellaan olla edistämässä sellaisen syntymistä”, hän sanoo.

Kehitysvaiheen rahoitus on ehdollinen siihen asti, kunnes VR ja Senaatti ovat jättäneet alueen asemakaavoitushakemuksen, hankkeen kehitysyhtiöllä on ratapihan alueelle suunnitteluvaraus ja Oulun kaupunki on käynnistänyt asemakaavoituksen. Näillä näkymin hanke etenee poliittiseen päätöksentekoon vuoden 2019 aikana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi!